torsdag 28. mai 2009

Konservativ tolkning

Etter å ha fått lest noen sider i boka, og på vegne av Tuvas kommentar, vil jeg rette litt på det jeg har skrevet tidligere.

Ja, det finnes utallige... iallefall mange forskjellige tolkninger av bibelen. Noen har et mer akeptert syn på homofili osv. Men det er de konservative kristne som tolker bibelen bokstavlig.

Det er mye som faller innenfor begrepet synd i den konservative rettningen innenfor kristendommen. Dans, rock, trommer m.m er såkalte tabuer. Dans, fordi det fører som regel til sex. Noe som ikke er lov før ekteskap (Dette gjelder også kroppskontakt og kyssing). Massasje er også tabu til en viss grad. Mennesket har behov for omsorg, nærhet og kjærlighet. Massasje hjelper kroppen med å slappe av og minsker angst. Dette gjelder ikke bare "ikke-kristlige mennesker". Dette gjelder jo alle, om man tror eller ei. Massasje blir, eller ble, det ofte advart mot fra prekestolen. De konservative kristene kan uansett finne seg en av motsatt kjønn og få muligheten til massasje og nærhet. Homofile derimot, må leve i sølibat og har ingen mulighet for det samme. Dette er måten de konservative kristne forskjellsbehandler menneser.
Hva står det i bibelen om dette? Jo! Det er så bra! "Gud gjør ikke forskjell på mennesker". Det er jo flott og vite!

SÅ HVORFOR I HELVETE GJØR DE KONSERVATIVE; SOM FAKTISK TOLKER BIBELEN BOKSTAVLIG, FORSKJELL PÅ MENNESKER, HVIS DET STÅR I BIBELEN AT GUD IKKE GJØR DET!?

Hvis vi skal fortsette innenfor likestilling og at Gud, den store (løgneren, bedrageren), ikke gjør forskjell på folk.
Det finnes forskjellige stiftelser innenfor kristendommen og den mer konservative delen. Men den mest konservative av dem alle, Bibelsk Tro, som ble stiftet som en reaksjon på at kvinner fikk stemmerett i Misjonssambandet og som lever etter bibelen, bibelens ord. Da tenker jeg; Hvem leste denne bibelen? Manglet det noen sider? Hvis de skal tolke bibelen ordrett; Hvordan har de klart og ikke få med seg at gud elsker alle og at gud ikke gjør forskjell på folk!?

Det hele er så bak mål som det går ann!

______________________
! Dette innleget er skrevet ut ifra det jeg har lest i boken "Betre død enn homofil", av Arnfinn Nordbøl. Innlegget består av sitat, kommentarer og mine egne meninger !

1 kommentar:

  1. Mange som er dumme. Ja til respekt for alle legninger!! Det står også i bibelen at det bare er Gud som kan dømme, men noen av de kristne er virkelig de mest dømmende menneskene på jorden!

    SvarSlett