søndag 8. mars 2009

Homofile kjendiser

Jeg har forskjellige meninger om dette temaet. Det er vanskelig å komme med en konkret kommentar, ettersom det handler om så mye. Alt fra å komme ut av skapet, til medienes påvirkning og ondskap.

http://www.tv2underholdning.no/waschera/magasinet/article2608056.ece
Jeg vil egentlig kommentere denne saken først. En liste over homofile kjendiser. Det er utrolig bra at kjendisene tørr og stå frem som homofile, men det er vel ikke noe lettere for de? Jeg vil derimot tro at det er vanskeligere. Når man er kjendis har man som regel presse rundt seg. Folk som gjerne selger litt sladder til mediene. For "oss andre" er det lettere. Vi kan komme ut gradvis for de vi vil. Mens kjendisene kan velge feil person.. og vips... se og hørs førsteside.

Mediene kan være groteske, de skriver om hva som helst. Og vrir om på setningene og sannheten slik at den passer innenfor pressens etiske regler. Vrir de nok på sannheten, slipper de unna PFU (pressens faglige utvalg) Det er iallfall slik jeg ser på det.

(utkast)

1 kommentar:

  1. Du har så rett. Pressen har en tendens til å ha mangel på empati. Og ja, man ska ikke tro det er bare lett å være kjendis. Hvis de ska komme ut av skapet kan de ikke åpne skap døra på gløtt for å sjå hva som venter seg utenfor, nei, de må enten låse seg inne eller åpne den på vidt gap. Heldigvis er det ikke så mye fordommer rundt temaet idag, men det er jo alltids noen. Så er det mange artister som selger endel på fjortis unger som liker de for utseende og hvis de da kommer ut som homofile kan det får store konsekvenser.

    SvarSlett